Showing posts with label Universal Studio Singapore. Show all posts

Universal Studio Singapore! Awesome!


*entry panjang

Universal Studio Singapore!!!

hari tu dalam entry INI, kaklong dah jumpa GPS... kalau takde memang tak dapat pergi sebab tempatnya dalam 35km macam tu selepas imegresen.. jadi bila ada GPS senang sikit.. hehe.. tiket semua dah ada sorang satu... jadi terus je pergi^^

29 disember 2012 baru-baru ni dapat la deno bersama anak buah dan kaklong ke Universal Studio Singapore! perghhh... tempatnya memang best dan sangat ohsem! :)

nasib baik juga deno sihat dan segar je sepanjang di USS tu sebab tempatnya luas dan besar.. jadi banyak kena berjalan dari satu tempat ke satu tempat.. kaklong bimbang sebab kena jalan jauh tapi deno okey, cuma penat sikit je.. hehe...

mula-mula masuk tu deno pakai mask sebab orang ramai sangat... eh eh... korang tahu tak yang mana satu deno yang mana satu sarah ni... macam sama besar je kan.. hihi.. amca tu pulak tak sabar nak ke Transformers The Ride tu... ish3


jalan-jalan dan jalan... sambil tu minum air.. dapat botol transformers lagi budak kecik tiga orang  ni..
hihihi..deno pun dah jadi kanak-kanak ribena.. lalala ~

ini la tempat Transpormers The Ride tu... ramai tuuuu orang nak masuk dalam ni.. beratur pun panjang... dan AMARAN : orang lemah jantung, darah tinggi, mudah pening dan mudah muntah dinasihatkan jangan masuk ke sini... dah ada amaran! bukan apa.. memang berpusing-pusing kita naik kereta transformers tu.. then jatuh bangunan, kena tembak, melayang, macam-macam.. perghhh! sampai serak suara deno menjerit! hahaha... super ohsem!

sebenarnya kat sini deno nak ke tempat mumia tapi si amir amsyar aka amca tak boleh masuk sebab tak cukup umur... jadi tak masuk... huhu


nampak tak istana yang cantik kat belakang tu? ni deno on the way nak ke istana fiona.. masa ni hujan sebab tu pakai rain coat! haaa... korang ingat tak filem Shreek..? kat sini dapat tengok Shreek 4-D.. best gila scene naik kereta kuda, percikan iar liur donkey dan labah-labah merayap! yang part labah-labah rasa geli sebab rasa macam labah-labah merayap kat kaki... padahal angin je tu tapi kita rasa real... besttttttt!

halal!!!!

perut pun dah berkeroncong.. kat sini ada restoran halal.. jadi penting untuk cari logo halal untuk muslim seperti kita :) 

dah kenyang terus ke Madagscar.. amca dah bising minta deno cepat.. sampai berlari-lari deno kejar dia.. kat sini naik bot ramai-ramai melalui sungai.. sepanjang sungai tu ada la semua binatang dalam citer Madagascar tu.. sambil tu ada juga lagu "i like to move it move it..!".. sambil tu nyanyi la sekali.. hehehe:)

yeah!!! masuk ke tempat Jurassic Park!

Jurassic Park Rapids Adventure, USS.
gambar from google sebab memang tak dapat nak amik gambar... dalam ni memang dilarang ambil gambar.. minta perhatian jika nak masuk sini sila sediakan rain coat sebab memang basah! deno, kaklong dan anak buah semua pakai rain coat tapi tetap basah lenjun hokey... kenapa? jeng jeng jeng!! (korang kena pergi sendiri.. hehe)

lepas tu ke..... WaterWorld!!!

show dah start dahhh..

masa ni hero dah mai dah.. terkezut tiba-tiba kapal terbang masuk... nasib baik tak gugur jantung!

real punya terbakar!

bergambar dengan stuntman yang memang ohsem!! sempat berbual dengan diaorang! :)

masa sampai kat situ dah ramai orang duduk... harap maklum pada korang yang tanknak kena simbah air sila duduk belakang sebab orang yang duduk bahagian depan akan disimbah dengan air oleh stuntman yang terdiri abang-abang mat saleh ensem.. hehe.. sebenarnya sebelum show tu start stuntman beramah mesra dengan penonton sambil sembur-sembur air.... dan deno juga kena sembur air semasa berjalan depan penonton.. basah wehhh....!!

Canopy Flyer, USS.
haaaa.... Canopy Flyer ni pun deno naik!! memang nak gugur jantung time laju tuuu! menjerit deno dan sarah macam nak keluar anak tekak.. kalau korang nak tahu, ni la first time deno berani naik ni... kalau roller coster yang panjang tu... deno taknak awal-awal.. hehe... gambar ni deo pinjam encik google sebab deno dah berdebar masa tu.. tak semapat snap gambar!heeeee :p

taman kat dalam universal studio tutup pukul 9malam.. so.. bila dah tutup.. just snap gambar je la.. lalala~





ok bye! ^^




p/s: tak puas masuk dalam Transformers The Ride...^^ deno rasa  transformers paling best! sebenarnya ada beberapa lagi tempat tak sempat masuk sebab dah tutup.. sangat penat tapi hepi! terima kasih kaklong bawa deno ke USS! :)