Showing posts with label Walk-A-Payung. Show all posts

Walk-a-Payung 2017

Walk-a-Payung again!


Okeh, terlebih dahulu jom kita kenal-kenal dengan SLE or Lupus ~

Bercerita mengenai Walk-a-Payung.. Sebenarnya dah banyak negara-negara luar yang mengadakan kempen Lupus Awareness. Contohnya di Amerika Syarikat, mereka ada Run for Lupus... Di New York pula, mereka ada Walk for Lupus... tetapi di MALAYSIA kita ada Walk-a-Payung untuk Lupus Awareness^^

Walk-a-Payung (WAP) telah diadakan di beberapa buah negeri iaitu di KL, Selangor, Johor, Sabah dan pada tahun 2014, WAP secara rasminya juga diadakan negeri Terengganu. **Dayangdeno sendiri pernah menyertai WAP di KL dan Johor :) WAP 2017 Edisi Negeri Terengganu kali ini adalah event kali ketiga diadakan di negeri Terengganu. Bila diimbas kembali event-event yang lalu, alhamdulillah sambutan sangat menggalakkan. Ramai yang menyokong kempen ini dan penyakit SLE/Lupus ini juga makin dikenali ramai.. Alhamdulillah!:)



Okey.. Apakah Walk-a-Payung?

Walk-A-Payung adalah satu aktiviti outdoor yang boleh disertai oleh semua iaitu pesakit, ahli keluarga, pelajar, kanak-kanak dan juga orang awam. Setiap penyertaan akan diberikan sehelai t-shirt Walk-a-Payung, payung Walk-a-Payung dan juga cenderahati. Setiap peserta akan berjalan sejauh 2.5km - 3km dengan menggunakan payung. Aktiviti ini bertujuan menyedarkan masyarakat bahawa pesakit mesti mengelak daripada terkena cahaya matahari untuk mengelak daripada terkena radang pada kulit. Ia juga untuk mengutip dana untuk aktiviti-aktiviti kebajikan bagi pesakit SLE. Selain itu, program ini juga dapat mewujudkan hubungan erat di antara pesakit, orang awam dan juga pakar-pakar perubatan :)

Objektif Walk-a-Payung 
✿ Mewujudkan kesedaran dan pengetahuan kepada orang ramai tentang SLE
✿ Mengumpul ahli keluarga dan masyarakat bagi memberikan sokongan kepada pesakit SLE
✿ Memberikan pendedahan bahawa betapa perlunya pesakit-pesakit SLE menggunakan payung ketika cuaca panas.
✿ Mengumpul dana bagi membantu pesakit-pesakit SLE yang memerlukan bantuan kebajikan
✿ Mendekatkan pesakit dengan keluarga dan pakar perubatan agar mereka lebih bersedia  dengan ancaman dan risiko yang bakal dihadapi oleh pesakit SLE




xxxxxx

Tarikh : 13 Mei 2017
Masa : 7.00pagi - 12.3000tengahari
Tempat : Taman Shahbandar, Kuala Terengganu, Terengganu

xxxxxx

Aturcara Majlis
7.00am       : Pendaftaran peserta
7.30am       : Senamrobik
8.15am       : Majlis Perasmian
8.45am       : Taklimat Perjalanan
9.00am       : Walk-a-Payung bermula
9.15am       : Pemeriksaan kesihatan percuma
                  : Lawatan pameran
11.30am -
12.30noon  : Penyampaian hadiah dan cabutan bertuah

xxxxxxx

Setiap penyertaan adalah hanya RM50 dan anda akan mendapat tiket. Tiket membolehkan anda mendapat baju -T Walk-a-Payung, payung Walk-a-Payung dan cenderahati. Walk-a-Payung dilihat akan mendapat sambutan yang menggalakkan dari para pesakit dan keluarga, pegawai perubatan, kakitangan kesihatan dan juga orang awam :)


Terbuka kepada semua^^ Jika anda berminat untuk menyertai kami, anda boleh hubungi dayangdeno atau puan rohafiza :)





Walk-A-Payung 2016


Persatuan SLE Malaysia's Walk-A-Payung (WAP) is a 3km walkathon where everyone walk with umbrellas to raise awareness about Systemic Lupus Erythemotosus. WAP also raises funds for PSLEM'S free counselling and for needy SLE patients who have to undergo hip replacement or operations due to their steroid medication.

Walk-A-Payung 2016 : Walkathon, The Family Carnival Edition at Central Park, Bandar Utama. There will be lots of activities for children, performances and food trucks & stalls. Let's create awareness about #SLE. #Lupus All are welcome! #charity

Date : 7 August 2016
Time : 7am - 12noon
Venue : Central Park, Bandar Utama, Selangor

You can now register online. Or call us at (03) 7957-7672 or visit our website http://lupusmalaysia.org

Support Lupus Awareness :)



Walk-a-Payung 2015

Walk-a-Payung again!! Opss! Hehe sorry excited pula...

Okeh, jom kita kenal-kenal dengan my "bespren not forever" dayangdeno si mr. SLE ni dahulu... hehehe :p

Haaaa... Jika di US ada Run for Lupus, di New York ada Walk for Lupus... di MALAYSIA kita ada Walk-a-Payung!!! Support Lupus!



Walk-a-Payung (WAP) 2015 Edisi Negeri Terengganu adalah event kali kedua diadakan di Terengganu. Alhamdulillah WAP 2014 yang lalu berlangsung dengan jayanya! Bila ingat-ingat kembali tahun lepas, fuhhh osemm!! Sambutan dari semua memang hebat!  :)

Okey.. Apakah Walk-a-Payung?

Walk-A-Payung adalah satu aktiviti outdoor yang boleh disertai oleh semua iaitu pesakit, ahli keluarga, pelajar, kanak-kanak dan juga orang awam. Setiap penyertaan akan diberikan sehelai t-shirt Walk-a-Payung, payung Walk-a-Payung dan juga cenderahati. Setiap peserta akan berjalan sejauh 2.5km - 3km dengan menggunakan payung. Aktiviti ini bertujuan menyedarkan masyarakat bahawa pesakit mesti mengelak daripada terkena cahaya matahari untuk mengelak daripada terkena radang pada kulit. Ia juga untuk mengutip dana untuk aktiviti-aktiviti kebajikan bagi pesakit SLE. Selain itu, program ini juga dapat mewujudkan hubungan erat di antara pesakit, orang awam dan juga pakar-pakar perubatan :)

Objektif Walk-a-Payung :

✿ Mewujudkan kesedaran dan pengetahuan kepada orang ramai tentang SLE
✿ Mengumpul ahli keluarga dan masyarakat bagi memberikan sokongan kepada pesakit SLE
✿ Memberikan pendedahan bahawa betapa perlunya pesakit-pesakit SLE menggunakan payung ketika cuaca panas.
✿ Mengumpul dana bagi membantu pesakit-pesakit SLE yang memerlukan bantuan kebajikan
✿ Mendekatkan pesakit dengan keluarga dan pakar perubatan agar mereka lebih bersedia  dengan ancaman dan risiko yang bakal dihadapi oleh pesakit SLE

xxxxxx

Tarikh : 2 Oktober 2015
Masa : 7.00pagi - 12.00tengahari
Tempat : Taman Rekriasi Batu Burok, Kuala Terengganu, Terengganu

xxxxxx

Aturcara Majlis
7.00am       : Pendaftaran peserta
7.30am       : Senamrobik
8.15am       : Majlis Perasmian
8.45am       : Taklimat Perjalanan
9.00am       : Walk-a-Payung bermula
9.15am       : Pemeriksaan kesihatan percuma
                  : Lawatan pameran
11.30am -
12.30noon  : Penyampaian hadiah dan cabutan bertuah

xxxxxxx

Setiap penyertaan adalah hanya RM35 dan anda akan mendapat tiket. Tiket membolehkan anda mendapat baju -T Walk-a-Payung, payung Walk-a-Payung dan cenderahati. Walk-a-Payung dilihat akan mendapat sambutan yang menggalakkan dari para pesakit dan keluarga, pegawai perubatan, kakitangan kesihatan dan juga orang awam :)


Haaaa.. Marilah kita semua support Lupus Awareness!! ^^ Jika anda berminat untuk menyertai kami, boleh hubungi dayangdeno atau kak rohafiza ya...  Jangan segan-segan tau:) Support Lupus Awareness, support Lupus patients ~

**FB : Dayang Deno
**FB : Rohafiza


p/s: i'm SLE Lupus Nephritis Class 4 :)

Jom Support Lupus Awareness .. bah :)

Walk-aPayung! Weeeee... Kali ni Sabah Chapter!!^^ Wahai orang-orang Sabah... Jom semua kita support Lupus Awareness dengan menyertai Walk-a-Payung! :)

Jom luangkan baca masa baca info Walk-a-Payung from my friend @ Sabah :)



Persatuan SLE Malaysia, Sabah Chapter will be holding Lupus Day Awareness and a walkathon with opened umbrella, called the Walk-A-Payung (WAP) on Saturday, 20 Sept 2014 at 7.00 am to 4.00 pm

The WAP will flag off within thevicinity of UMS KK, where about 4000 UMS students and about 350 participants inclusive of patients, their families members and members of the public will walk a distance of about 1.5km with opened umbrellas to create awareness that SLE patients have to avoid the sun. There will be a Talk on SLE, exhibitions of informative posters and display of video about SLE, health screening by UMS medical students, blood donation campaign. The PSLEM WAP is a healthy and fun program that brings together patients, family members, friends and people from all walks of life to walk towards recognition of the existence of SLE. Donations to Persatuan SLE, Sabah Chapter are welcome and are tax exempted. Please join PSLEM Sabah Chapter in celebrating the 1st WAP and to mark the remarkable biggest crowd of participants ever walking in uniformed color of T-shirts and umbrella. Registration fee of RM50 & above will get a purple color T-shirt and a UV protection umbrella. For registration, please contact Jean Chan hp 012-8133338. Please contribute towards a charity project. 


Your kind support is very valuable. Thank you very much

PSLEM Sabah
Email : pslemsabah@yahoo.com


p/s: support Lupus awareness :)

Mission Accomplished!

Walk-A-Payung adalah satu program yang diadakan untuk memberi kesedaran kepada masyarakat tentang Systemic Lupus Erythematosus, sejenis penyakit yang terjadi akibat gangguan oleh sistem imuniti badan yang menyerang tisunya sendiri. Ia juga bertujuan menyedarkan masyarakat bahawa pesakit mesti mengelak dari terkena matahari. Ia juga untuk mengutip dana untuk aktiviti-aktiviti kebajikan bagi pesakit SLE. 

xxxxxx

Unexpected! Itulah yang boleh deno katakan sebab tak sangka ramai yang join walaupun program ini julung kalinya diadakan di negeri Terengganu dan juga di Pantai Timur! Program ini dirasmikan oleh Pengarah Kesihatan Negeri Terengganu, Datuk Dr Anua Sulaiman. Banyak penyertaan daripada pesakit2 SLE, kaum keluarga, orang awam dan juga doktor-doktor dari HSNZ! Memang awesome! Ramai yang support Walk-a-Payung! ^_^

Deno sebelum 7pagi dah sampai.. Ahaks^^ Rasa macam dah awal tapi bila sampai kat Taman Rekreasi Batu Burok tu orang pun dah penuh.. Masing-masing busy daftar. Deno hari tu busy jadi photographer tak bertauliah. Jalan sana jalan sini, berlari-lari.. Snap gambar sana, snap sini.. Fuh sampai hari ni kaki ni belum hilang lenguh-lenguh .. Sakit.. Harap2 dua tiga hari nanti hilang la sakit kaki ni^^ Takpe la semangat punya pasal.. Hihi.. Seronok tau, semua bersemangat! Terharu lihat semangat doktor-doktor kami yang sama-sama bertungkus-lumus menjayakan program ni.. They're amazing! :')

7.30pagi dah mula aerobic, deno buat sekejap je ~ Kali ini gambar deno kurang sebab my job amik gambar peserta je.. hehe^^ Kami mula ber"walk-a-payung" tepat 8am, semua bersemangat nak berjalan! Happy sangat lihat gelagat peserta, macam-macam! Hihihi :) Btw, we got this from president ~

Greetings  from Presiden Persatuan SLE Malaysia , Dr. Cheah

Thanks Dr. Cheah! Next time Dr. Cheah kena datang tau ... Hihi^^ Ok kita ringkaskan cerita, kita biarkan gambar "berbicara :)



gambar diambi tepat 7am..












pemeriksaan kesihatan percuma

Dr. Asmah bersama YB dan Pengarah Kesihatan Negeri Terengganu

rehat selepas penat berjalan hampir 2.8 kilometer^^

amboi Dr. Chong pun nak belon tu.. hihihi^^

abang badut

Pengarah Kesihatan Negeri terengganu : Datuk Dr Anua Sulaiman

Gimik perasmian




PSLEM TERENGGANU CHAPTER


Mission accomplished!

Alhamdulillah..... Program Walk-a-Payung Terengganu Chapter berlangsung dengan jayanya! TAHNIAH dan terima kasih kepada semua yang terlibat secara langsung atau tak langsung dalam program ini.. Diharap dengan program ini, kesedaran mengenai penyakit Lupus/ SLE akan lebih meningkat.. Insyaallah jika ada rezeki kita jumpa tahun depan pula ^_^


p/s: thanks for your support :)


Kenapa Payung?

Alhamdulillah pprogram Walk-a-Payung berlangsung dengan jayanya semalam.. Fuh penat dan sakit badan, sakit kaki pun tak hilang lagi ni. Nanti deno share cerita ngan korang yer^^

Btw, deno dapat satu komen daripada bro Fairus mengenai Walk-a-Payung~


Ok bagi yang belum tahu Walk-a-Payung ialah :
Walk-A-Payung adalah satu program yang diadakan untuk memberi kesedaran kepada masyarakat tentang Systemic Lupus Erythematosus, sejenis penyakit yang terjadi akibat gangguan oleh sistem imuniti badan yang menyerang tisunya sendiri. Ia juga bertujuan menyedarkan masyarakat bahawa pesakit mesti mengelak dari terkena matahari. Walk-a-payung juga bertujuan mengutip dana untuk aktiviti-aktiviti kebajikan bagi pesakit SLE

**Peserta berjalan dengan payung untuk memberitahu / menyedarkan orang ramai bahawa pesakit SLE mesti mengelak daripada terkena cahaya matahari. Ini kerana pesakit SLE snagat sensitif kepada cahaya matahari...

Deno ni pun kalau terdedah bawah cahaya matahari selama 5 minit pun dah boleh demam, boleh sakit... Pastu mula timbul rashes kat muka.. Lagi bahaya ia boleh buat SLE aktif kembali bila demam berlarutan dalam masa yang panjang... Kalau dah SLE aktif, ia boleh serang apa sahaja organ pesakit dan merosakkan organ pesakit.... Fuh lagi bahaya! Dalam kes deno, kidney dah rosak sebab SLE.. Sob sob.... Jom baca serangan SLE pada deno kat SINI


p/s: dulu selalu kena ejek sebab pakai payung masa ke kelas.. takpelah orang tak faham ~


Last Call !!

Last call!!! Jom sertai Walk-a-Payung Terengganu Chapter! ^_^

Tarikh : 13 Jun 2014
Masa : 7pagi -12tengahari
Tempat : Taman Rekreasi Batu Burok, Kuala Terengganu *tempat org selalu berjoging tuuu


Belum terlewat kalau korang nak join.. Takde t-shirt Walk-a-Payung pun takpe, korang pakai je t-shirt biasa dan paling penting bawa payung ya... hehehe... Haaa pendaftaran bukak pukul 7pagi tau, jadi datang awal ya...

Kita mula aerobic / warm up pada 7.30 pagi dan mula "walk-a-payung" pada 8pagi! Haaaaaa apa lagi jom la! Walk for Lupus.... Come and show your support!

Fuh deno 6.30am dah ke sana.. adehhhh


p/s: busy busy busy ...!

Seminggu Lagi!

Wahhh excited pulak deno sebab Walk-a-Payung Terengganu Chapter dah nak dekat....! Seminggu je lagi! OMG! OMG! Excited sebab ni julung kalinya diadakan di Terengganu! Yeay!


Kenali Walk-A-Payung^^ Walk-A-Payung adalah satu program yang diadakan untuk memberi kesedaran kepada masyarakat tentang Systemic Lupus Erythematosus, sejenis penyakit yang terjadi akibat gangguan oleh sistem imuniti badan yang menyerang tisunya sendiri. Ia juga bertujuan menyedarkan masyarakat bahawa pesakit mesti mengelak dari terkena matahari. Walk-a-payung juga bertujuan mengutip dana untuk aktiviti-aktiviti kebajikan bagi pesakit SLE. 

Haaaaa belum terlambat kalau korang nak sertai dan support program ni.. Support Lupus patients.... PM deno kat fb : Dayang Deno


p/s: klik >> SINI << untuk keterangan lebih lanjut mengenai Walk-a-Payung :)

Dah Ada!

Wahhh... Excited pulak deno sebab peta untuk laluan Walk-a-Payung terengganu Chapter dah ada lakaran... Tadi baru deno tengok kat Group PSLEM Terengganu Chapter!^^


Dr. Asmah. Dr. Zaiha dan kak fiza dah tengokkan tempat.. PSLEM Team Terengganu akan adakan Walk-a-Payung juga tau pada 13 Jun nanti... Jom la join sambil support Lupus patients!!! ^_^



p/s: anything whatsapp / sms je deno ... :)


Walk-a-Payung 2014

 Walk-a-payung again!!^^

Kenali Walk-A-Payung^^ Walk-A-Payung adalah satu program yang diadakan untuk memberi kesedaran kepada masyarakat tentang Systemic Lupus Erythematosus, sejenis penyakit yang terjadi akibat gangguan oleh sistem imuniti badan yang menyerang tisunya sendiri. Ia juga bertujuan menyedarkan masyarakat bahawa pesakit mesti mengelak dari terkena matahari. Ia juga untuk mengutip dana untuk aktiviti-aktiviti kebajikan bagi pesakit SLE. 


Sebagai Lupus patient tanggungjawab deno bukan sahaja jumpa doktor, makan ubat, jaga kesihatan tapi tanggungjawab untuk support rakan-rakan Lupus^^ 18 Mei 2014, seawal 7 pagi pagi dah bersiap sebab program bermula awal pagi di Taman Jaya, Petaling Jaya. Tahun ini tahun ke empat deno join Walk-a-Payung, tapi berbeza tau sebab tahun ni warna purple!! My favourite colour!(✿◠‿◠) 

Pendek cerita, jom layan gambar ~

L hand sign for Lupus! ^_^

senaman sebelum jalan

payung dibuka dengan serentak berserta bunyi honnnnn :p

i'm ready to walk for lupus / walk-a-payung^^

wahhhhh ramai!!

walk for awareness

walk for lupus

my sister and brother -->> kak hanna, kak obie and abang fique

kak hanna dan deno.. depan tu anak buah nak lumba konon ;p

finally.... FINISH! 

Nak letak gambar lebih-lebih deno takut korang muntah purple pulak tengok deno.. Hihihi... Haaaa, lepas walk ada persembahan dan lucky draw tapi deno pula balik awal. Anak-anak saudara nak balik cepat, sabar je la :p Kali ni peserta WAP ramai ... Deno tak sempat nak jumpa Presiden PSLEM ( Dr. benjamin Cheah )... Takpe doktor kita jumpa next time ya^^

Penat tapi happy sangat-sangat coz dapat support Lupus patients dan pada masa yang sama wujudkan Lupus awareness! Thanks to kaklong, abanglong, kak obiey, abang fique, kak hanna, sarah dan amca yang support cikcu dayangdeno.. hihi^^


p/s: next event --->> Walk-a-Payung Terengganu Chapter!!!! ♥ ♥ 


Purple


Walk-a-Payung saya datang!!!

Tahun ni logo baru, design baru, warna baru. Menggunakan warna purple iaitu warna Lupus yang satu dunia guna untuk Lupus. Kalau luar negara temanya "Running For Lupus" tapi di negara kita ialah Walk for Lupus / Walk-a-Payung. Berjalan dengan payung demi mewujudkan kesedaran tentang penyakit Lupus ^^

Esok pagi deno bertolak ke Kulaa Lumpur, Ahad pagi pula deno bersama kakak-kakak deno akan menyertai event ini.. Setiausaha PSLEM, kak Cecilia Wong ada beritahu deno tahun ni lebih ramai tau.. Wahhh excited pula deno!! Mesti penuh dengan "lautan purple" ^_^WAP main chapter ni diadakan di Taman Jaya, Petaling Jaya pada pukul 8pagi. Deno pun daftar hari event **Ahad nanti^^


p/s: 13 Jun nanti Walk-a-Payung Terengganu Chapter pula, kalau nak join boleh whatsapp DayangDeno @ 017-7944104

Join Us! Walk-a-Payung 2014!


Jom support Lupus patient dengan menyertai Walk-a-Payung!!! Hanya dengan membayar RM30 ( akan dimasukkan ke tabung PSLEM Terengganu Chapter ), korang akan mendapat T-shirt limited Walk-a-Payung, payung Walk-a-Payung dan goodie bag! ^_^
Untuk penerangan lebih lanjut mengenai Walk-a-Payung, klik :
http://bit.ly/1ltAugH


p/s: hubungi dayangdeno sekarang  :)


Walk-a-Payung 2014 Terengganu Chapter

Dayang Deno dapat SLE ketika deno berumur 10 tahun, sampai sekarang masih ada orang belum kenal dengan SLE, dengar pun tak pernah! Jadi, sebelum deno mulakan entri ini jom kita berkenalan dahulu dengan mr. SLE ni.. hehe ~
tahun ini logo baru, warna baru :)

Deno nak share mengenai Walk-a-Payung 2014 yang akan diadakan di Terengganu! Yeay! *eh ter"excited" pulak! hehehe..*

Okey... Walk-a-Payung (WAP) 2014 Edisi Negeri Terengganu adalah julung kalinya diadakan memandangkan Persatuan SLE Malaysia Kumpulan Sokongan Terengganu baru ditubuhkan secara rasmi pada Novemver 2013 yang lalu. WAP adalah anjuran Persatuan SLE Malaysia Kumpulan Sokongan Terengganu dengan kerjasama Persatuan SLE Malaysia dan Gerakan belia 4B Kawasan Kuala Terengganu sebagai sokongan belia kepada pesakit-pesakit SLE memandangkan SLE banyak terjadi kepada golongan belia

Walk-A-Payung adalah satu aktiviti outdoor yang boleh disertai oleh semua iaitu pesakit, ahli keluarga, pelajar, kanak-kanak dan juga orang awam. Setiap penyertaan akan diberikan sehelai t-shirt Walk-a-Payung, payung Walk-a-Payung dan juga cenderahati. Setiap peserta akan berjalan sejauh 2.5km - 3km dengan menggunakan payung. Aktiviti ini bertujuan menyedarkan masyarakat bahawa pesakit mesti mengelak daripada terkena cahaya matahari untuk mengelak daripada terkena radang pada kulit. Ia juga untuk mengutip dana untuk aktiviti-aktiviti kebajikan bagi pesakit SLE. Selain itu, program ini juga dapat mewujudkan hubungan erat di antara pesakit, orang awam dan juga pakar-pakar perubatan :)

Objektif Walk-a-Payung :

✿ Mewujudkan kesedaran dan pengetahuan kepada orang ramai tentang SLE
✿ Mengumpul ahli keluarga dan masyarakat bagi memberikan sokongan kepada pesakit SLE
✿ Memberikan pendedahan bahawa betapa perlunya pesakit-pesakit SLE menggunakan payung ketika cuaca panas.
✿ Mengumpul dana bagi membantu pesakit-pesakit SLE yang memerlukan bantuan kebajikan
✿ Mendekatkan pesakit dengan keluarga dan pakar perubatan agar mereka lebih bersedia  dengan ancaman dan risiko yang bakal dihadapi oleh pesakit SLE

xxxxxx

Tarikh : 13 Jun 2014
Masa : 7.00pagi - 12.00tengahari
Tempat : Taman Rekriasi Batu Burok, Kuala Terengganu, Terengganu

xxxxxx

Aturcara Majlis
7.00am       : Pendaftaran peserta
7.30am       : Senamrobik
8.15am       : Majlis Perasmian
8.45am       : Taklimat Perjalanan
9.00am       : Walk-a-Payung bermula
9.15am       : Pemeriksaan kesihatan percuma
                  : Lawatan pameran
11.30am -
12.30noon  : Penyampaian hadiah dan cabutan bertuah

xxxxxxx

Setiap penyertaan adalah hanya RM30 dan anda akan mendapat tiket. Tiket membolehkan anda mendapat baju -T Walk-a-Payung, payung Walk-a-Payung dan cenderahati. Walk-a-Payung dilihat akan mendapat sambutan yang menggalakkan dari para pesakit dan keluarga, pegawai perubatan, kakitangan kesihatan dan juga orang awam memandangkan ini adalah pertama kali program diadakan di Terengganu :)

Tahun-tahun sebelum ni logo PSLEM dan tema Walk-a-Payung ialah warna merah, tapi bermula tahun ini (2014), PSLEM telah buat logo baru dan warna pun baru! Yeay purple!^^ Logo baru ~







Haaaa.... Jom  support kami!!! ^^ Jika anda berminat nak join, boleh hubungi dayangdeno atau kak rohafiza ya...  Jangan segan-segan, nanti boleh kita jumpa kan :) Support Lupus patients ~

**FB : Dayang Deno
**FB : Rohafiza


p/s: i'm SLE Lupus Nephritis Class 4 :)