Showing posts with label pantai batu burok. Show all posts

Tak Bagus Tak Bagus

Semalam berbuka bersama my parents, kakngah and Adam Khaleef.. Kami decide berbuka di Pantai Baru Burok, kesian juga Adam Khaleef tak pernah lagi Ramadan kali ni dia berbuka di luar bersama cikcu dia ni haa... hihi^^


Bila dah 10 Ramadan terakhir ni, ramai orang berbuka di luar.. Kat pantai ni pun ramai, ramai family berbuka kat sini^^ Haaaa... Alkisahnya bermula, masa nak berbuka puasa tu Adam Khaleef cakap tak bagus

Deno hairan tanyalah apa yang tak bagus? Dia cakap..

"Tak bagus la orang tu bukak puasa minum air gas.. tak bagus tak bagus.."

Ohhh rupanya dia nampak ada satu family belakang family deno tu, diaorang berbuka dengan air bergas/ air berkabonat. Family kami tak minum air tu, bawak air siap2 dari rumah. Baguslah Adam Khaleef ingat tak bagus minum air bergas. Dia ingat sebab selalu pesan kat dia air tu tak bagus.. heee..


p/s: tetiba teringat upin ipin^^


Bersantai Di Pantai

Semalam dah berjanji dengan anak buah, Adam Khaleef nak ke pantai... Lama dia tak main layang-layang kat pantai, so petang tadi deno, kak hanna, kakngah dan anak buah ke Pantai Batu Burok yang hanya 15 minit dari rumah :)

Deno pun main air tadi... hihi^^ Deruan angin yang kuat, ombak beralun, sambil layan anak buah main.... Sempat snap beberapa gambar ~




Lepas tu enjoy makan jagung bakar dan sate ikan... Hmmmm memang super best makan jagung bakar tepi pantai dengan angin yang mendayu-dayu.... Indahnya ciptaan Allah SWT..... :)


p/s: penat tapi seronok^^


Baru 5 Minit ..

Semalam anak buah nak sangat ke pantai.. Biasanya kalau balik Terengganu mesti ke Pantai Batu Burok, tapi bila musim hujan tak ke pantai langsung. Semalam tak hujan kat kawasan rumah deno tu... So, tok abah dan nena (my parents) bawa la ke pantai...

Cikcu pun kena paksa ikut walaupun ada banyak kerja.. Mujur la Pantai tak jauh, 15 minit dah sampai...


Ramai juga orang kat pantai.. Siap yang ada main papan luncur lagi... 

Kesian betul anak buah deno ni.. Baru je 5 minit sampai, hujan pun turun... Masam je muka diaorang, punya la excited nak main tapi hujan pula.. Itu la tok abah dah cakap ini kan musim hujan, tak dapat diramal bila hujan... Ok, pujuk pergi makan



Amboi senyum sampai ke telinga..! Nah amik 3 pinggan keropok lekor dan sepinggan cheese burger special.. Habis licin! Keropok lekor memang favourite! ^_^ Cikcu ni pun join makan sekali...... Ahaks :p


p/s: keropok lekor tak dapat dipisahkan... mueheheh