Dayang Deno

10.1.14

LALU
January 10, 2014 7 Comments
my niece & my sista
Alamak!

Kami nampak tulisan "lalu".. Jadi kami lalu je la, tak shopping kat situ sebab dia suruh lalu je... Hehehe....


p.s: malam ni maharajalawak kat OU, walaupun dekat malas nak pergi sebab dah tahu mesti jem.. macam-macam jem ada.. jem nanas, jem strewberi dan yang sewaktu dengannya.. hihik :p


Reading Time:
Baru Sebut Terus Dapat!
January 10, 2014 8 Comments
Deno ada sebut nak beli pendrive.. Deno just sebut bercakap-cakap dengan abangfik (abang ipar ketiga) yang deno nak cari... Tiba-tiba semalam dapat pendrive!


Baru je sebut, terus dapat! Ahaks! Alahai abang fik, sama jugak dengan abangngah (abang ipar kedua). Kalau adik ni nak apa-apa, mesti terus dapat walaupun tak minta.. Kita cakap je, tak lama terus dapat.. Hihik.. Thank you abang fik! ^^

me and abang ipar baru (abangfik)


p/s: abanglong suka mengusik, abangngah kelakar n abang fik yang sporting dalam segala hal ^_^


Reading Time:

9.1.14

Tempahan : Full Edit & Design MamaRania

8.1.14

Excited!
January 08, 2014 7 Comments

OMG!

Excited sangat sebab kak aziah ( kawan baik di UiTM ) call nak jumpa! Eiiiii!!!!! Excited senyum je dari tadi... Ahaks :p

Sebenarnya deno memang ada call nak jumpa, tapi tak expect sangat sebab kawan-kawan semua kerja kan.. Tak sangka diaorang ada masa juga nak jumpa dengan deno! Ya allah, terkejut sangat kak azi call dah dah otw nak jumpa deno di ........ eh mana boleh cakap! hehe... Dengar cerita fatin dan bad pun sekali, bertambah excited! ^^

Mereka kawan yang sangat sangat sangat baik di UiTM dulu.. Always helping me.... :')



p/s: buat CAPD awal hari ni sebab nak keluar awal ^_^



Reading Time:
Ephyra Yang Menyihatkan
January 08, 2014 10 Comments
Deno baru berkesempatan menulis review Epyra. Disebabkan hal-hal yang tak dapat dielakkan pada baru-baru ini, review ni tertangguh. Alhamdulillah deno menang segmen Ephyra Serlahkan Kejelitaan Anda anjuran blogger MiaLiana yang deno sertai baru-baru ini. Deno menang tempat ke 6 dan memenangi hadiah bernilai 1 kotak Ephyra (10 sachets) bernilai RM 68. Link penyertaan deno di sini.

Deno tak dapat cuba Ephyra sebab deno mengidap SLE dan mengambil ubat yang banyak. Tapi my mum, yang mencuba Ephyra. My mum menggunakan Ephyra setiap hari dalam masa 10 hari secara berterusan

gambar dari google sebab lupa nak snap gambar hari tu... hihi.. ^^

Kesan yang boleh dilihat dalam masa beberapa hari sahaja ^_^

Dalam 3-4 hari minum Ephyra, my mum selalu keluar angin. Boleh dikatakan selang setengah jam mesti keluar angin. Deno pun hairan kenapa asyik keluar angin. Abah pun hairan, selama ni my mum tak pernah pula macam tu, ingatkan ada makan apa-apa kan sampai jadi perubahan macam tu... Perut pun rasa selesa dan tak sebu  :)

Bila fikir-fikir balik barulah ingat my mum ada menggunakan Ephyra!! Cepat betul kesannnya, biasanya kalau produk lain my mum ambil tunggu seminggu baru ada kesan. Tapi Ephyra dalam masa tak sampai seminggu pun dah ada kesan.. Awesome kan?! ^_^

Kalau sesiapa yang ada masalah angin dalam badan kan, deno suggest ambil Ephyra! My mum sendiri dah cuba dan kesannya positif! Ephyra, bukan sahaja dapat menyerlahkan kejelitaan anda, malah dapat menyihatkan badan! :)


p/s: cubalah Ephyra, insyaallah anda akan merasai kesan yang postive :)


Reading Time:
Pengomen Tegar Disember 2013 Blog DayangDeno
January 08, 2014 6 Comments

Pengomen tegar akhir tahun 2013 :)



Tahniah kepada top 10 bloggers yang tersenarai!! Semua blogger di atas secara automatik akan masuk ke dalam bloglist di sidebar blog deno untuk bulan 12 :) Next month kita lihat pula siapa yang kena ya.. ^^

Terima kasih juga pada anda semua yang selalu support dan tak jemu-jemu datang ke sini membaca celoteh deno.. Tak lupa juga pada silent readers! Terima kasih! ^_^


p/s: terima kasih kepada anda semua :)

Reading Time:
Kakak Pujuk Adik
January 08, 2014 3 Comments
gambar blur sebab candid

Kakak usik adik.. Then adik menangis. Adik pula bila menangis susah nak berhenti.. 

Akhirnya kakak yang pujuk sendiri. Adik dah besar pun kakak boleh dukung walaupun kakak tu kurus.. Cikcu pun tak larat nak angkat Amir Amsyar yang berat tuuu...


p/s: bila kakak pujuk terus diam.. kesnya adik nak pegang remote je....



Reading Time:

6.1.14

Tak Berani Merajuk
January 06, 2014 11 Comments
Ahaks.. Entri ni tercetus bila tengok anak buah menangis tadi merajuk sebab tak dapat pegang remote tv. Tetiba teringat deno dan adik-beradik 5 orang, kami 5 beradik tak pernah merajuk zaman kecik-kecik.......
Why?

Coz kalau merajuk nanti kena kurung dalam toilet.. Ekekek.. Abah polis, memang tegas.. Kena marah pun jangan berani nak merajuk ya, sebab kena marah pun silap sendiri kan, nakal... hehe... Siapa berani merajuk? Haaa... kalau nak rasa duduk dalam toilet lama-lama dalam gelap cubalah nak merajuk! :p



p/s: abah tegas tapi abahlah paling sporting dan kelakar ^_^





Reading Time: