Dayang Deno

15.4.15

Baru Sehari
April 15, 20151 Comments
Baru sehari my mom and abah kat sana.. Rasa rindu pula :)


Actually parents deno ke KL ada hal.. @ weeks diaorang kat sana. Abah ajak ikut, tapi deno tak ikut lagi coz plannya akhir bulan Mei nak pergi sana... Huhuu... So, now deno stay ngan kakngah. Biasa waktu macam ni santai la ngan abah and ma. Hihik.. Hari ni santai ngan my nephew, cikcu jadi the nanny.. Cuma satu la problem, bila Adam Khaleef minta ajarkan bahasa mandarin and bahasa arab, mula la deno blur...Mana la belajar dulu dua bahasa tu.. Tahu sikit2 je..  Haish....


*jadi the nanny for 2 weeks

Reading Time:
Okey
April 15, 20151 Comments
-google-

Hari dah sihat, okey^^ Beberapa hari ni memang on and off kesihatan deno.. Dengan migrain lagi, bila migrain lagi la satu kerja pun tak jadi.. Then moody je.. Memang menguji kesabran betul. Satu kerja pun tak jadi.. But now alhamdulillah okey :) Rasa sihat, takde lagi migrain and badan tak panas.. Dah boleh sambung kerja yang tertangguh.. Fuhh seram tengok nak kena lukis banyak2 tu... Huhu.. 

But namanya kerja kan.. Rindu nak blogwalking n santai blog macam sebelum ni. Ermm nanti la akan ada satu hari deno nak ngadap blog je. Sekarang quite busy ngan illustration. Deno rest pun, deno lukis2... Blog kesayangan dayangdeno ni, targetnya nak update hari2, insyaaAllah^^ Terima kasih orang selalu singgah teratak dayangdeno ni.. Deno sayang korang sangat sangat sangat *love


Reading Time:

12.4.15

Rest
April 12, 2015 3 Comments

Macam nak demam
Huu i need a rest.... sekejap

**rasa nak makan lasagna pulak (pelik2 betul mengidam.. huhu)



Reading Time:

11.4.15

Conteng
April 11, 2015 4 Comments

Pic last two weeks act..
Just random conteng
Kadang2 waktu stress,
Pic sendiri pun boleh jadi mangsa

Konon robolism.. But robolism yang tak jadi


Reading Time:

10.4.15

Bertahanlah
April 10, 2015 2 Comments

Salam Jumaat semua^^

Bersantai Jumaat reading zine from my friend.. Kagum dengan penulisannya.. Deno minat sangat sajak tapi tak pandai nak buat.. huhuu.. So, deno kumpul banyak zine untuk dijadikan inspirasi.. Plus zine ni kadang2 ada nasihat dan peringatakan untuk kita kan... 

Apa yang deno suka tentang zine ialah perkataan yang unik dan ayat-ayat yang indah.... Amazing people with extraordinary talent :)


*nanti deno share siapakah gerangan penulis berbakat ini

Reading Time:
Alkisah Di Hospital
April 10, 2015 10 Comments
Dua hari lepas punya cerita ^^  Sebab tak berapa nak sihat, update blog pun macam takde mood je... Alhamdulillah hari ni rasa okey sket :)


Alkisah kat hospital... Act last week deno dapat call daripada kakak nurse. Dah sampai masa untuk tukar tenchoff **klik SINI nak baca tentang tenchoff :) Macam biasa, sampai masa kena tukar, so kena pergi hospital la kan. Ramai kawan tanya, sakit tak.. Errr... korang rasa? hehehe.. dah biasa dah, so jangan risau ya ^^

Sebelum turn deno kan, ada la sorang patient ni.. Dia punya tenchkoff macam kena infection kot. Tapi serius, deno ngeri deno tengok, first time dalam hidup tengok luka besar macam tu.. Adehh, memang takut.. Harap2 dia cepat sembuh la.. Nurse cakap deno punya okey, cantik ^^ Alhamdulillah.. Agak lama juga la kat hospital, memang mengantuk sangat.. Tapi masa buat tu memang tak dapat nak tidur, macam tu la.. Risau actually... hehe...Mungkin ramai rasa ngeri, tapi may be deno dah biasa.. Lama dah kan, dari deno kecik2 lagi..

Penat tu memang ada, tapi sebab dah biasa.. Kalau fikir penat, semua kerja tak jalan .. So.. buat macam tak penat je. Kalau memang betul tak sihat macam 'pisang penyek' tu, memang kena cuti la.. Nasib baik juga ramai customer faham Dayang Deno macam mana... huhuu .. Terima kasih... :)


Anyway.. Alhamdulillah, semua procedure okey je kat hospital... :)


**pagi ni hujan... 


Reading Time:

8.4.15

Hari Ni Yang Tak Best
April 08, 2015 4 Comments
Hari ni entah kenapa la...

Semua kerja macam  tak jadi... Setiap kali mula buat kerja, mesti rasa penat... and tertidur... Ada la tadi beberapa kali tertidur.. Sampaikan waktu message ngan kawan pun boleh tertidur macam tu je sebab rasa tak larat.. Rasa lesu semacam.. Arghh tak suka bila rasa macam ni, semua kerja tak jadi.. Tertangguh... Aduhaii geramm

Bernafas pun rasa tak best, macam tak selesa.. Act plan hari nak nak settlekan satu design, tapi satu apa pun tak usik.. Ermm nak bersantai lukis macam sebelum ni pun tak sempat.. Illustration aduhh banyak lagi nak siap ni ...Why la ngan badan hari ni yang lesu dan penat sangatt.. Ni pun rasa macam.. ermm harap esok okey la.. kan ..


**agaknya badan nak suruh rehat kot... hehe :p


Reading Time:
Ermm
April 08, 20151 Comments
-google-
Sometimes 

its hard to explain 

who doesn't has a clue

what i've struggling everyday


Well said...



Sabar je la dayang **pujuk diri sendiri.. huhuu



Reading Time: