Dayang Deno

10.2.16

Kawan
February 10, 2016 3 Comments
Pelukis : Dayang Deno

LIKE OUR PAGE : 
FB : Buasir Otak The Komik

Kawan itu bukan sesuatu yang hanya wujud bila kau rasa kau perlu saja, yang bila kau rasa kau dah tak perlu kau boleh buang macam sampah.

Hormatilah dan hargailah kawan anda sebagaimana anda mahu kawan anda menghormati dan menghargai anda.


Reading Time:
Indeed
February 10, 2016 2 Comments

Let it go

Let go of the people who hurt you.
I believe Allah wants us to be nice to people
And we also have right to do the right thing.
And as I am the owner of my own life
I know what is right for me.

Reading Time:
Alhamdulillah
February 10, 2016 3 Comments

Allah wrecks friendships before they wreck you.
Alhamdulillah for the people in my life right
now and for the people that are no longer in it.


Reading Time:
Allah Tahu, Allah Kenal Kamu.. Cukup
February 10, 2016 9 Comments

Sangat tough actually for this week.. Sebab perkara kecik, sebab saya tegur silap kamu.. saya cakap baik2, takde cakap buruk pun.. kalau kamu terasa, tak bolehkah beritahu secara elok? Ini tidak, kamu besar2kan kamu cakap sy macam2, nak buat pada kamu itu ini yang tak pernah ada dalam kepala saya.... Saya tidak seteruk sehina itu nak buat orang macam tu. Saya ada agama, saya ada maruah.. Saya tahu batas2.. Walau saya hanya cari rezeki sikit2 dengan melukis, saya tak sehina itu nak buat apa yang awak cakap. Ayah ibu saya turut terasa kamu cakap macam tu, apatah lagi saya. Saya simpan semua message kamu, kamu cakap saya macam2.. Semua message yang negative pada saya. Sedih saya Allah sahaja tahu, hati saya dipijak dilenyek sesuka hati. Saya jadi demam, migraine, muntah sebab kamu cakap sy macam tu.. Ada kamu tahu? Sy diam, sebab saya taknak hal berpanjangan... Saya dah lega bila kamu dah ok.. Tapi tiba-tiba kamu serang entah apa-apa.  Tak boleh ke sabar? Pagi tadi saya memang sy niat dan plan nak hubungi kamu, sebab kamu dah ok.. Tiba-tiba saya sekali lagi kena... Teruk betul ya saya di mata kamu kak? Seminggu ni saya nangis sebab kamu... Saya call sebab nak settle, kamu block msg, call semua kamu block. Sy call kamu guna phone lain, boleh pula. Kenapa lari? Kenapa letak phone bila dengar suara saya? Dalam message boleh pula cakap macam2 pada saya? Kamu cakap... hmm biarlah saya simpan je...  Kalau saya sejahat macam kamu anggap saya tu, dah lama saya sebarkan nama kamu pada orang, tapi saya masih sabar dan diamkan. Sy  ni, letak diri sy paling bawah sebab nak settle dengan kamu, walaupun kamu message kata macam2 pada saya. Saya sabar, tapi kamu melampau. Cukup, cukuplah. Saya dah penat... Allahuakhbar tak pernah rasa sedih macam ni...

Sy ikhlas berkawan dengan kamu kak, kerna Allah Ta'ala. Tapi macam2 kamu cakap sebab ikutkan marah kamu. Ikutkan perasaan.. Saya diam sebab nak ketenangan sekejap, kamu dah cakap macam2. Fikir negative pasal saya. Takpelah.. Ada hikmah perkara ni jadi, Allah nak saya jauhi kamu. Mata ini masih hangat, tapi takpelah... Allah tahu....

Sabarlah dayang... Sabar.. Allah tahu kamu, Allah tahu hati kamu, Allah kenal kamu dayang..  cukup.
Reading Time:

2.2.16

Oh Fluffy